Singapore bay med "the mirlion" i front. Hotell Marina Bay Sands og hjulet i bakgrunn. |
Nå har det vært en stund siden vi har skrevet litt om livet i Singapore, og vi kan fortelle at livet er helt topp.
Vår gode venninde Cecilie har nå tilbakelagt tre flotte uker hos oss. Det har vært tre meget hektiske uker.
Cecilie i full gang med kransekakepynting |
Noen varer fra julebasaren |
Noen av bakevarene som ble ut av de 160 kiloene med mel Jon Inge m/hjelpere bakte iløpet av dagen. |
Alle de syv slag på rekke og rad. Alt produsert på kjerka. |
Denne dagen gikk det hett for seg med baking. |
Nå før jul skal alt skje sånn som alle er vandt til, men her nede tar vi like godt nesten alt de to siste ukene i november.
Idag hadde kjerka sin årlige julelunch. Med god hjelp fra frivillige lagde vi istand full julemiddag med ribbe og pinnekjøtt, Jansons fristelser og julskinka + et en stor kaldbuffet til 150 sultene nordmenn. Og for de som har vært på kjerka vet at når så mange mennesker skal opp bakken, spise middag, dessert og preke iløpet av en time, så er det et lettere lite kaos der:-) Det ble ikke mindre enn ca 45 kg pinnekjøtt og 35 kg ribbe fortært + masse forskjellige salater. Etterpå ble det servert et mangfold av desserter og julekaker. Alle gikk gode og mette derifra, og da er målet oppnådd:-)
Ellers så har ukene med Cecilie "føket" avgårde. Hun ble dratt med i de daglige gjøremål på kjerka den dagen hun kom da vi skulle arrangere den årlige basaren dagen etter. Den ble en suksess selv med lavere besøkstall i år, men salget ble alikevel høyere, og det er penger som kommer godt med til drifta.
Vi har jobbet alle ukedagene mens besøket har vært her, men har heldigvis hatt fri i helgene. Har brukt alle kveldene her i Singapore til sightseeing i byen og masse gode restaurantbesøk.
Den ene helgen fikk vi oss en langweekend i Indonesia. Reiste til en øy som heter Bintan. Denne ligger ca 2 timer med ferje fra oss. Øya er en populær ferieøy for singaporianere og ekspats sånn som oss nordmenn.
Den er i dag utbygd med store resorts, men på deler av øya har de klart å holde på den ekte indonesiske sjarmen.
Her er et kart over området. Vi bodde øst på øya. En del som ikke enda er så turistifisert.
Transport mellom resortene |
Fra terrassen vår |
Avkjøling i bassenget trengs når det er stekende sol og gradestokken nærmer seg +40C |
Avslapning med massasje i skyggen:-) |
Perrongen vi spiste frokost og koste oss på kveldstid på. |
På en av de mange strandturene vi gikk. |
Der hadde vi fire herlige dager på et hotell i strandkanten. Dagene og kveldene gikk med til strandliv, massasje, god mat og drikke og kortspillet "tress og fluch" som har vært vårt faste kortspill med Cecilie i mange mange år og som vi aldri har blir lei.
Helgen etter var det duket for det årlige juleballet for nordmenn her nede. Det ble avholt på det nye hotellet i byen, Marina Bay Sands. Før denne dagene skulle C og LB sy seg kjole som bø på mange utfordringer uken før ballet. Litt uheldig med skredder som ikke klarte å holde frister og sydde litt merklig, og tror dere ikke at når kjolene ble levert på døra 2 timer før vi skulle reise på ball så var glidlåsen på C sin kjole ødelagt. Da måtte LB fram med nål og tråd å sy sammen hele glidlåsen. Syingen var veldig bra og holdt hele kvelden og natten:-)
Her er hotellet hvor vi hadde juleball. Singapores nye stolthet, Marina bay Sands |
Lise i flott nysydd kjole og Jon Inge i ny dress for anledningen. Hva man ikke gjør for et ball;-) |
Jon Inge med borddamene sine. heldig som har to:-) |
Søndagen samme helg reiste vi på tur til Malaysia. Dette var en tur som Julie, vår eiendomskonsulent og SAS kontakt her i byen hadde arrangert. Vi sto opp før sola hadde nådd havflaten og satt oss på en chartret båt over til et området som heter Pengerang. Der fikk vi omvisning på både Malaysias største strutsefarm, en stor fruktplantasje, fiskelandsby og mye mer. Dagens høydepunkt var når vi kom til en liten village for å spise lunch. Der møtte borgermesteren opp. Han var så glad for at det var kommet så mange turister til byan hans at han ville gjerne spandere hele lunchen på oss. Det ble tidenes lunch med mengder av sjøkreps, peppercrab og hummer. Alt så klart helt ferskt fra brygga:-) I tillegg kom han med to flasker 25 år vellagret wishky for å toppe kaka. Han skulle bare visst hvor lite penger vi la igjen i byen hans...ups. Dårlig investering.
Vi avsluttet denne helgen med bursdagsfest hos våre nye venner Anders og Linda. Veldig bra avslutning på denne helgen i hyggelig lag:-)
.....denne var stoooor! |
En av de 500 strutsene på strutsefarmen |
Lise er litt skeptisk til sine nye venner. Blir hun akseptert? |
Fiskerlandsby |
Deilig peppercrab...mmmm |
Frotsing av hummer;-) |
En "royal salut" må man jo ha til en søndagslunch;-) |
Da har vi fått tatt dere igjennom de siste ukene her nede. Takk for veeeldig hyggelig besøk Cecilie. Glad i deg!
Nå venter tur til India og besøk hos Hanne og Jørgen og deres nye hverdag i Goa. Blir veldig godt å se de igjen. Gleder oss masse til det.
Dagens Østfoldhistorie passer til alle dere i Norge som fryser r...... av dere:-)
Is-kæld
Det var på vårparten, men ennå så tidlig at det var isflak på Glomma. På en eller annen måte hadde fristelsen blitt for stor for en mann som gikk langs bryggene. Han hoppet ned på et isflak som begynte å sige fra land. Da mannen oppdaget hva som skjedde var det for sent å forsøke og hoppe i land. Dermed ga han igang med å skrike om hjelp så mye han bare klarte. Omsider kom det en mann forbi og fikk se skrikhalsen der ute på isflaket:
-Kan du ente hoppe i ælvæ og svømme iland, æ, ropte han
-Jæ kan jo ente svømme jo, svarte han på isflaket.
-Det kan ente jæ heller, sa mannen på land, men neimen om jæ gir mæ te og skrike og bære mæ før det.
Ha en fortsatt god advendtstid:-)
Hei,
SvarSlettJeg titter innom her i ny og ne.. Gøy å se hva dere opplever, siden jeg selv bor i Singapore :)
Tusen takk for NYDELIG julemat igår!! Det var fantastisk å få spise pinnekjøtt og riskrem, spesielt siden jeg ikke skal hjem til jul..!
Litt uvant at man sitter i godt over 30+ og tørker svette mens man spiser sånn mat...men det smakte veldig bra allikevel!
Ser ut som om dere har fått sett litt av hvert i det siste - spennende!
Ha en fin dag!
Kirsten
Har lagt dere inn paa i-google, saa da ser jeg med en gang naar det er ny posting :-) Veldig artig aa foelge med! Hoeres ut som om dere har det helt toppers!
SvarSlett