lørdag 16. februar 2013

Broen over Kwai

Første ukene etter nyttår var rolig på jobb. Det var tid for å rydde vekk jula og legge planer for vårsemesteret. Vi tok oss også en kort tur til Bangkok for å møte vår gode venn og kollega i Houston, Kari!!
En 2 timer kjøretur utenfor Bangkok ligger byen Kanchanaburi. Den ligger ved elven Kwai, gjort kjent ved filmen broen over Kwai fra 1957.



Broen er opprinnelige fra 1943, men den ble bombet av de allierte under 2 verdenskrig. Broen er nå restaurert.



Under 2. verdenskrig okkuperte japanerne Burma, Thailand og Singapore. De startet byggingen av en jernbane som skulle forbinde jernbanenettet i Thailand med jernbanenettet i Burma, for å sikre de japanske troppene i Burma forsyninger uten å måtte bruke sjøveien.



16.000 krigsfanger og rundt 100.000 asiatiske slavearbeidere mistet livet under byggingen. De fleste av krigsfangene var briter og australienere.

 Forholdene var svært tøffe, med matmangel, grusomme avstraffelsesmetoder og tropesykdommer.

Vi tok den så kalte "dødens jernbane" en times tid mot den Burmesiske grensen og stoppet for en lunch før vi ble kjørt tilbake til hotellet i Bangkok. En varm og fin dag med historisk sus.


 

Kvelden tilbragte vi i Bangkok med Gunvor og Kari! Lørdag var vi tidlig oppe og besøkte helge markedet Chatuchak. Hektisk og yrende folkeliv:)

Takk for et par fine dager Kari og Gunvor:)
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar